назад

Про стратегічне планування у громаді говорили під час тренінгу в Самборі

Sambir treningСьогодні, 20 грудня 2017 року, в приміщенні Самбірської районній ради відбувся тренінг “Стратегічне планування у громаді” для працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та активістів об’єднаних громад. Навчання провів директор Самбірського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Шийко.

Упродовж проведення тренінгу учасники розглянули такі питання:

– стратегічне планування розвитку об’єднаних територіальних громад, просторове планування;
– нормативне і методичне забезпечення стратегічного та просторового планування;
– методологія стратегічного планування;
– підготовка проектів до державного фонду регіонального розвитку.

Sambir trening2

На завершення заходу присутні спільно виробили загальний алгоритм планування місцевого розвитку, який виглядає досить універсальним і складається з кількох обов’язкових елементів: вивчення ситуації у громаді, виокремлення власних конкурентних переваг, підготовка заходів, які посилять ваші переваги і дадуть змогу прискорити розвиток.

Водночас учасників тренінгу проінформовано про правопросвітницький проект “Я маю право”, розповсюджено буклети в рамках реалізації цього проекту, а також роздано буклети «Захистимо Ваші права спільними зусиллями» та інші друковані матеріали.

Заступник голови Самбірської районної ради Андрій Бобак подякував за проведення ефективного і потрібного заходу та висловив сподівання у майбутній співпраці з Самбірським місцевим центром з надання БВПД щодо реалізації спільних програм.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Самбірському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Самбір, вул. Мазепи, 13; тел.(03236) 6-06-54.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).