назад

Про створення бюро правової допомоги говорили на колегії Буринської РДА

160122 31На колегії в Буринській районній державній адміністрації 21 січня розглянули питання розширення доступу та підвищення якості безоплатної вторинної правової допомоги для жителів Буринського району.

Директор Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Муха та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Валентина Волік розповіли присутнім про реформу, яка буде відбуватися протягом 1 півріччя 2016 року згідно з планом, затвердженим Міністерством юстиції.

Олександр Муха зазначив: «На місцях будуть створені бюро правової допомоги, спеціалісти яких спілкуватимуться з людьми та надаватимуть їм якісні послуги. В Буринському районі є села, які не мають транспортного сполучення, але їх мешканці потребують правової допомоги. Тому необхідно в перспективі планувати шляхи вирішення доступу до правової допомоги жителів найвіддаленіших населених пунктів».

Голова райдержадміністрації Василь Бойко звернув увагу присутніх, що проблеми з дорогами, автобусами дійсно є, але районна влада буде робити всі необхідні заходи, щоб покращити ситуацію з доступом населення до правових послуг.

Члени колегії отримали вичерпні відповіді на свої питання – порядок призначення адвоката для вирішення питання клієнта, кількість осіб з Буринського району, які звернулися за допомогою, про адвокатів, які обслуговують територію Бурині та ін.

Всім присутнім було роздано інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» з контактами місцевого центру.