назад

Про судову експертизу з точки зору процесуальних норм дискутували правники в Івано-Франківську

1Відділення Асоціації правників України в Івано-Франківській області спільно із Радою адвокатів області та Комітетом процесуального права Асоціації правників України 28 вересня провели семінар на тему «Судова експертиза в призмі нових процесуальних кодексів. Перші результати судової практики», участь в якому взяв керівний склад Регіонального центру з надання БВПД в області.

2

У заході взяли участь більше ста правників – судді, відомі адвокати та науковці.

З привітальним словом до учасників звернулися голова Відділення АПУ в Іван-Франківській області Вікторія Кузик та голова Ради адвокатів області Світлана Петрова. Зокрема, Вікторія Кузик зазначила у своєму слові про добру співпрацю Ради адвокатів в області, відділення Асоціації правників України та системи безоплатної правової допомоги на Прикарпатті.

Модератором Заходу виступив партнер юридичної компанії «Моріс Груп», адвокат, член Ради комітету з процесуального права Асоціації правників України Андрій Савчук.

В якості доповідачів у семінарі взяла участь тренер, адвокат системи безоплатної правової допомоги Людмила Желізняк, яка підняла питання  ролі лінгвістичної (семантико-текстуальної) експертизи у справах щодо спростування поширеної інформації. «Адвокати широко використовують даний вид експертизи у справах при захисті честі та гідності клієнтів системи БПД», ˗ наголосила вона.

3

Впродовж трьох годин активної дискусії лектори впевнено парирували гострі запитання адвокатів, посилаючись на свіжу практику призначення судових експертиз, обговорили правові позиції Верховного суду, вислухали поради експертів щодо призначення лінгвістичної (семантико-текстуальної) та лінгвістичної експертиз. І навіть після закриття семінару юристи ще майже впродовж години ділилися один з одним першими результатами щодо судової практики.

4

В обговоренні брали участь директор Регіонального центру з надавання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук та його заступник Володимир Ковальчук, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів, адвокат Мирослава Аннюк.

5

За результатами заходу усім бажаючим адвокатам було вручено сертифікат, який дає право на отримання балів відповідно до Порядку підвищення кваліфікації адвокатами, затвердженого Вищою кваліфікаційною комісією адвокатури.

6


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)