назад

Про систему безоплатної правової допомоги для працівників сфери фізичної культури і спорту Тернопільщини

18072662 1355605951151687 379783125 n

21 квітня начальники (головні спеціалісти) з питань фізичної культури і спорту районних державних адміністрацій, працівники управління фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації та виконавчих комітетів міських рад Тернопільщини дізналися про систему безоплатної правової допомоги, яка діє в Україні. Про поняття БПД та її види проінформував представник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Віталій Сольський.

Навчання відбулося в Тернопільському регіональному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

«Надання безоплатної правової допомоги — соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав». – повідомив Віталій Сольський та більш детально розповів про те, що таке БПД та її види.

18083449 1355606031151679 865780640 o

ЩО ТАКЕ БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ТА ЯКІ ЇЇ ВИДИ?

Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел. Закон України «Про безоплатну правову допомогу» визначає порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги.

Система надання безоплатної правової допомоги в Україні – це мережа зі 121 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та понад 420 бюро правової допомоги з надання такої допомоги у всіх регіонах України.

Безоплатна первинна правова допомога, суб’єктами права на яку є усі особи, котрі перебувають під юрисдикцією України, включає такі види правових послуг, як надання правової інформації;  консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання особі допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Безоплатна первинна правова допомога надається бюро правової допомоги усім громадянам України, іноземцям, особам без громадянства, у тому числі біженцям чи особам, які потребують додаткового захисту.

Безоплатна вторинна правова допомога — це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України.

Нагадуємо, що для цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.

Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.