назад

17124603 1299472683431650 1880609115 n

З метою продовження співпраці з партнерськими організаціями, 24 лютого 2017 року  представники Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Лис та Сергій Філик взяли участь у семінарі з елементами тренінгу «Підвищення обізнаності щодо питань з ідентифікації, перенаправлення та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми учасників мультидисциплінарного механізму взаємодії в Кременецькому районі». Семінар був організований та проводився Кременецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Модераторами тренінгу виступили працівники центру Наталя Дранчук, Галина Синішена, Єлизавета Ципішева на чолі з в.о. директора Олександром Бовтуном. Також у заході взяли участь представники структурних підрозділів Кременецьких районної державної адміністрації та міської ради, районного центру зайнятості та ювенальної превенції і сектору СПД Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області.

Учасники семінару розглянули сутність, принципи та компоненти національного механізму взаємодії структур та їх повноваження при наданні допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми. Ознайомилися із особливостями мультидисциплінарного підходу до вирішення проблем осіб, постраждалих від торгівлі людьми, причинами торгівлі людьми,  наслідками для постраждалої особи та сім’ї, а також для суспільства і держави. Крім того, присутні на семінарі обговорили організаційно-правові засади співробітництва, порядок встановлення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми та порядок надання допомоги таким особам.

17125020 1299472646764987 873176069 n

Ярослав Лис та Сергій Філик проінформували присутніх про безоплатну правову допомогу, яку можуть надати фахівці місцевого центру свідкам та потерпілим, зокрема, у справах про торгівлю людьми. До того ж, фахівці центру розповіли учасникам  семінару про розширення категорій громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

Отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги за адресою: Тернопільська обл., м. Кременець,  вул. Шевченка, 59А, тел.: (03546) 2-52-33, Skype: kremeneckiy_mc.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.