назад

Про систему БПД і проект «Я МАЮ ПРАВО»: в Рівненській ОДА відбувся семінар для юристів органів виконавчої влади

3

Сьогодні, 4 жовтня, директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк взяв участь у семінарі, який відбувся в Обласному центрі перепідготовки кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.


Захід організований для начальників юридичних відділів, завідувачів юридичних секторів структурних підрозділів РДА, апаратів РДА та виконкомів рад.


Під час виступу Василь Овдіюк презентував систему безоплатної правової допомоги, зазначивши, що спочатку діяльності системи працювали тільки обласні центри з надання БВПД, які надавали допомогу у кримінальних провадженнях. З 1 липня 2015 року розпочали свою роботу місцеві центри, які працюють у цивільних та адміністративних справах. Далі директор Регіонального центру проінформував присутніх про новий етап забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, що полягає у відкритті з 1 вересня 2016 року бюро правової допомоги.


1


Окрім того, Василь Овдіюк роз’яснив присутнім підстави та порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги та озвучив перелік категорій осіб, які претендують на таку допомогу.


Окрему увагу директор Регіонального центру звернув на реалізацію національного правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!». Так, Василь Овдіюк зазначив, що проект започаткований з метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян про можливості захисту їхніх прав. За словами директора Регіонального центру, в рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами.


2


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).