назад

Про те чи знають громадяни свої права, правові механізми їх відстоювання та як зробити юридичні послуги доступнішими йшлося під час ефіру телевізійної передачі «Реалії»

2016 10 17 R15 жовтня 2016 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Світлана Штефанчук взяла участь у телевізійній передачі «Реалії», присвяченій обговоренню проблеми правової обізнаності громадян про права, їх реалізацію та способи захисту.

Також участь в телепередачі взяли начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області В’ячеслав Хохуляк та координатор Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в Чернівецькій області (УГСПЛ) Микола Дубець.

Учасники телепередачі розпочали ефір з обговорення того чи знають громадяни свої права, а також до яких органів, установ та громадських організацій регіону можуть звернутися мешканці області для отримання безоплатної правової допомоги.

Про різницю між безоплатною первинною правовою та безоплатною вторинною правовою допомогою, компетенцію центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, про порядок звернення до таких суб’єктів надання безоплатної правової допомоги, а також про підтвердження належності до категорії осіб, які згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на отримання такої правової допомоги розповіла телеглядачам Світлана Штефанчук.

Про функціонування системи електронних сервісів Міністерства юстиції України та реалізацію громадянами права на отримання необхідної інформації в режимі он-лайн поінформував телеглядачів В’ячеслав Хохуляк.

Типові питання, з якими зазвичай звертаються громадяни до громадських організацій регіону, та конкретні приклади їх вирішення, а також позитивні результати роботи Громадської приймальні УГСПЛ в Чернівецькій області озвучив Микола Дубець.

Важливо, що виступи всіх учасників ефіру носили, передусім, правопросвітницький характер та мали на меті інформування та роз’яснення громадянам куди потрібно звертатись для отримання безоплатної правової допомоги, як підтвердити та захистити своє право на таку правову допомогу, як на практиці відбувається реалізація цього права та звернути увагу, що окрім прав громадяни мають обов’язки, яких вони також повинні дотримуватись.

Нагадаємо! Телепроект «Реалії» – це інформаційно-аналітична передача, яка має на меті привернути увагу громадськості до проблем сьогодення, що виникають в житті суспільства, показати на позитивних прикладах перспективи розвитку різних галузей суспільної діяльності буковинців тощо.

Переглянути відео ефіру телепередачі «Реалії» 15.10.2016 можна тут.