назад

Про те, що варто знати говорили із старшокласниками

2017 09 19M6У четверг, 14 вересня 2017 року, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна провела інформаційно-виховну бесіду з учнями 7-9 класів ЗОШ № 19 м.Чернівці.

В рамках проведеного заходу було висвітлено тему: “Насильство в сім’: фактори виникнення, наслідки та протидія”. Так, разом з учнями було визначено як відрізнити конфлікт від насилля в сім’ї, які його перші прояви та фактори ризику.

Окрім того, говорилося про види насилля в сім’ї (психологічне, фізичне, економічне та ін.), можливості протидіяти агресивним, насильницьким діям з боку інших членів сім’ї, а також про діяльність органів та служб, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї та насильства над дітьми, захисту осіб, які стали жертвами домашнього насилля.

Метою проведення цього заходу було розповісти учням про заборону всіх форм насильства та жорстокого поводження над дітьми (законодавчою базою, теоретичною інформацією, базовими термінами та поняттями), надати практичні поради щодо того, як себе поводити та що ж роботи, якщо насильство вже скоєно, пояснити чому не варто про це мовчати, куди звернутися по допомогу.

Додатково було розкрито тему: “Основи поведінки підлітка у спілкуванні з поліцією”. Зокрема, Жанна Патєхіна розповіла про заходити превентивного характеру, які вправі застосовувати працівники поліції (перевірка документів, опитування громадян, поверхнева перевірка та огляд, поліцейське піклування та ін.), корисні поради щодо того, як необхідно поводитися у випадках, якщо працівники зупинили підлітка на вулиці, якщо надіслано повістку-виклик до відділу поліції, якщо працівники поліції проявляють агресію тощо.

Саме з цією темою, в рамках реалізації проекту “Правова освіта у територіальних громадах — шлях до захищеності громадян”, фахівці системи безоплатної правової допомоги провели чимало виїзних лекцій для учнів Буковинського краю (Мамалигівської, Волоківської та Вашківецької загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступеня).

Нагадаємо, проект “Правова освіта у територіальних громадах — шлях до захищеності громадян” реалізовується спільно з Чернівецькою обласною громадською організацією “Комітет виборців” .

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Контактний телефон (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД — 0 800 213 103
(Дзвінки на зазначену телефонну лінію є безкоштовними та приймаються цілодобово)