назад

Про те як діє оперативний штаб протидії агрорейдерству та мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги дізналися жителі Оржиці

2 1

13 вересня 2017 року мобільна точка доступу до безоплатної правової допомоги здійснила виїзд до Оржицького району, який є одним із найвіддаленіших аграрних районів області. На базі Оржицької районної державної адміністрації відбулася зустріч директора Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артема Россохи, керівника Оржицького бюро правової допомоги Ігора Рожка,головного спеціаліста відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Тетяни В’юн  з головою Оржицької райдержадміністрації Оленою Кражан, представниками виконавчих комітетів сільських рад району та аграрного сектору. Участь у заході також взяли керівник місцевого відділу Держгеокадастру та приватний нотаріус.

На початку зустрічі голова райдержадміністрації Олена Кражан поінформувала присутніх про створення та роботу на території області оперативного штабу щодо забезпечення захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативного надання безоплатної вторинної правової допомоги.1 3

«Діяльність мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги дозволяє громадянам віддалених районів зустрітися з фахівцями системи  БПД та органів юстиції області, поставити питання щодо захисту земельних прав. Діяльність бюро правової допомоги в Оржицькому районі сприяє щоденній реалізації права громадян на отримання безоплатних юридичних консультацій, отримання адресної правової допомоги, громадянам, які не можуть за станом здоров’я відвідати бюро, отримати таку правову допомогу за місцем їх проживання та є гарантом правового захисту держави» – зазначив Артем Россоха.

Ігор Рожко, керівник  Оржицького бюро правової допомоги  розповів присутнім про роботу відділу «Оржицьке бюро правової допомоги», повідомив про кількість громадян, які звернулися до бюро правової допомоги, проведення правопросвітницької роботи в районі, роботу мобільних та дистанційних пунктів доступу до правової допомоги тощо.

Під час зустрічі юристи з Полтави розповіли про захист права власності на землю, порядок укладення договору оренди земельних ділянок. 

Про діяльність комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації розповіла головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів УДР ГТУЮ у Полтавській області  Тетяна В’юн. У присутніх виникло багато  питань стосовно створеної комісії та реагування на практиці.

Крім того, приватний нотаріус Оржицького районного нотаріального округу Оксана Черненко роз’яснила порядок проходження уповноваженими посадовими особами органу місцевого самоврядування стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса з питань оформлення спадкових прав.

По закінченню заходу директор Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артем Россоха провів робочу зустріч із головою районної державної адміністрації Оленою Кражан, під час якої сторони обговорили проблемні питання та домовились про подальшу співпрацю, взаємодію у сфері посилення правової спроможності громад Оржицького району та спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть завітавши до Оржицького бюро правової допомоги, яке  знаходиться за адресою: с-ще. Оржиця, вул. Центральна, 22, тел. (05357) 9-18-47.