назад

Про те як захисти себе та вирішити свої правові питання розповіли мешканцям Заставнівського району

9-127 жовтня 2017 року фахівці системи безоплатної правової допомоги краю провели виїзне консультування громадян на базі сільських рад с. Баламутівка та с. Кадубівці Заставнівського району.

Консультації та роз’яснення громадянам надавали заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліна Зузуля та начальник Заставнівського бюро правової допомоги Василь Данищук.

9-2Під час консультування до фахівців системи БПД звернулися декілька сільських жителів, які цікавилися, зокрема питанням встановлення опіки та призначення опікуна для недієздатної особи, оформлення пенсії матерям, які мають дитину-інваліда, стягнення аліментів на дитину, виконання судового рішення, в якому допущено помилку.

На прийомі побували особи, які вперше звертаються по допомогу, так і особи, які є клієнтами бюро правової допомоги та вже мали можливість скористатися правовими послугами безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги.

9-3Цього ж дня з головами сільських рад сіл Баламутівка та Кадубівці проведено перемовини щодо налагодження взаємодії, форми та напрямки якої визначено у відповідних Меморандумах про співпрацю, а саме – щодо проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів для мешканців сіл, забезпечення роботи дистанційних пунктів доступу до БПД на базі сільських рад, проведення виїзних консультувань тощо.

Окрім консультацій та роз’яснень на базі сільських рад, фахівці системи БПД провели вуличне інформування громадян, розповсюдили тематичні буклети та листівки, розмістили відповідні інформаційні матеріали на довідково-інформаційних стендах сільських рад.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(Дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово)