назад

Про тенденції та прогнози земельної реформи для Львівщини і всієї України говорили під час прес-конференції та круглого столу у Львові

2 Centr zemelne«Незважаючи на те, що звернення із земельних питань до місцевих центрів БВПД Львівщини складають 9% від загальної кількості звернень, вони потребують ретельного вивчення для їх вирішення», – зазначила фахівець Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Христина Гаталяк під час прес-конференції «Земельна реформа: тенденція та прогнози для Львівщини і всієї України», що відбулась 30 травня 2018 року у Львівському прес-клубі.

Прес-конференція проводилась за участі консульта Світового банку зі земельних питань Дениса Нізалова та представника департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Людмили Гончаренко.

В рамках заходів з питань впровадження земельної реформи відбувся круглий стіл «Підвищення ефективності управління земельними ресурсами в аграрній сфері. Можливості та інструменти для розвитку сільських громад та агровиробників», де Христина Гаталяк модерувала вступ у панельну дискусію «Управління земельними ресурсами: поточна ситуація та перспективи».

Учасниками заходу були представники органів державної влади, голови і депутати органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій, місцевих активістів та сільськогосподарських виробників Львівщини.

Упродовж круглого столу відбулось обговорення практичних підходів до врегулювання питань управління земельними ресурсами в межах сільських громад, інструменти та приклади ефективного використання земельних ресурсів для розвитку сільських територій та агробізнесу.

«Щоби на початках убезпечити ринок від негативних явищ, ми маємо вжити певні запобіжники від надмірної концентрації. Це може бути – максимальний розмір землі у власності однієї особи. Мають бути запобіжники щодо мінімальної ціни, аби попередити шахрайство. Також земля не має бути предметом банківської застави», – зазначив Денис Нізалов.

У свою чергу Христина Гаталяк звернула увагу на важливу роль системи безоплатної допомоги в проведенні роз’яснювальної роботи в територіальних громадах.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Другому львівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Львів, вул. Винниченка, 30; тел.(032) 255-65-71.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).