назад
04.11.16

Про важливість посилення правової спроможності територіальних громад говорили під час семінару на Полтавщині

DSCN3157

03 листопада 2016  року, за ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, Полтавської обласної ради та за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації, у місті Миргороді відбувся кущовий семінар на тему: «Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині».

У  заході взяли участь селищні та сільські голови, їх секретарі, представники органів виконавчої влади, посадові особи органів місцевого самоврядування, голови та члени громадських рад при адміністраціях Великобагачанського, Миргородського та Шишацького районів Полтавської області.DSCN3174

 Це вже другий захід такого формату на території Полтавської області, який спрямований, в першу чергу, на забезпечення якісною безоплатною правовою  допомогою мешканців територіальних громад, підвищення рівня правової обізнаності керівників сільських, селищних рад, представників органів виконавчої влади.

Присутнім також був й директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, який звернувся до присутніх із вітальним словом:

«Створення системи безоплатної правової допомоги в Україні спрямоване не лише на доступ громадян до безоплатної правової допомоги, а й діяльність у напрямку посилення зв’язків із громадськістю та громадами. Важливо враховувати ті потреби, які існують в окремих громадах, тому готуючи даний захід ми виходили із особливостей районів, намагалися більш детально ознайомити не лише з діяльністю місцевих центрів та бюро у регіоні, а й дати представникам територіальних громад необхідні знання з питань, які є найбільш гострими для мешканців сільської  місцевості».03112016 4er4atyj

Слухачі  ознайомилися не тільки з системою надання правової допомоги в регіоні, а й з актуальними правовими питаннями, які диктують вимоги сьогодення, а саме: забезпеченням прав особи при протидії корупційним проявам у сучасних умовах, актуальними питаннями діяльності Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України, діяльністю поліцейського омбудсмена на теренах Полтавщини, особливостями пенсійної реформи в Україні та стан оформлення субсидій у м. Миргороді та Миргородському районі.

Серед відвідувачів семінару було проведено анкетування, основна мета якого – забезпечення оптимального надання безоплатної правової допомоги територіальним громадам області. Представники РЦ розповсюдили інформаційні буклети щодо безоплатної вторинної правової допомоги, її особливостей та реалізації прав учасників АТО. 

Організатори наголосили на необхідності проведення таких заходів, які сприяють не лише налагодженню партнерських зв’язків та встановленню довіри між представниками місцевих центрів, бюро та органами місцевого самоврядування, а й дають можливість вирішувати наболілі питання у громадах.

«Проведення даних заходів спрямоване на посилення правоспроможності усіх об’єднаних громад, сприяє в отриманні важливої та необхідної правової інформації щодо  розуміння своїх прав, можливостей, вмінню реалізовувати їх на практиці. Дані зустрічі дають можливість зустрітися та поспілкуватися не лише з актуальних правових питань, а й почути інформацію з перших джерел, надають необхідний обсяг правових знань очільникам місцевих громад, обмін досвідом роботи із своїми колегами», – підсумував голова Миргородської районної державної адміністрації Юрій Коваленко.DSCN3358