назад
29.01.17

Про важливість посилення правової спроможності територіальних громад розповіли під час заходу для державних службовців

48 3

У рамках співпраці з Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, з метою надання державним службовцям необхідного обсягу правових знань та інформування про систему безоплатної правової допомоги, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий провів практичне заняття для державних службовців апарату та структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

24 січня 2017 року керівник регіонального центру розповів присутнім на заході про відповідні вимоги, які ставляться сьогодні до державних службовців не лише як до висококваліфікованих фахівців, але й як до особистостей, які визначають якість життя інших людей. Професійна компетентність державного службовця знаходить вираження у вмінні ефективно працювати, враховуючи постійні зміни темпу життя та якісно виконувати професійні обов’язки у ситуаціях неузгодженості нормативно-правового забезпечення діяльності. Значну роль у цьому процесі відіграє вміння державних службовців  орієнтуватися у нормах чинного  законодавства, зокрема, пов’язаних  з наданням правової допомоги. Крім того, очільник регіонального центру з надання БВПД в Полтавській області  ознайомив учасників заходу з механізмом отримання безоплатної правової допомоги у місцевих центрах та бюро правової допомоги, куди громадяни можуть звернутися за захистом своїх прав.

 «Ключову роль у забезпеченні правової спроможності територіальних громад  відіграє об’єднання зусиль всіх органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.  Задля ефективного посилення правової спроможності необхідно допомагати вразливим групам і створювати для них можливості вчитися користуватися нормами права з метою пошуку конкретних справедливих шляхів розв’язання своїх щоденних проблем. Посилення правової спроможності покликане допомогти людям отримати необхідні можливості для самостійного пошуку справедливості та доступу до правосуддя» – зазначив Олександр Черчатий.02 12

Під час заходу присутні активно ставили питання щодо категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, цікавилися кількістю виграшних справ адвокатів, з’ясовували час проведення  консультувань на базі сільських рад.

Додатково повідомляємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Контактний телефон: (0532) 56-26-66

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.