назад
25.08.16

Про відкриття бюро правової допомоги говорили на семінарах у Бобровицькому, Варванському, Носівському, Срібнянському, Талалаївському та Прилуцькому районах

Бобровиця 1Інформаційна кампанія щодо відкриття та функціонування новостворених бюро правової допомоги триває. З метою широкого інформування населення щодо їх права на безоплатну правову допомогу з 12 по 19 серпня 2016 року працівники Ніжинського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у семінарах для сільських, селищних голів та секретарів місцевих рад Бобровицького, Варванського, Носівського, Срібнянського, Талалаївського та Прилуцького районів.

Головна мета – проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, надання методичних рекомендацій щодо надання БППД для представників органів місцевого самоврядування, а також подальше поширення інформації у громадах про можливість отримати безкоштовні юридичні консультації та вирішити хвилюючі питання у правовий спосіб на місцях через бюро безоплатної правової допомоги, які починають працювати з 1 вересня 2016 року .

Носівка 1

Під час своїх виступів директор Ніжинського місцевого центру Володимир Бригинець, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова, начальник відділу представництва Олена Сербін та заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Катерина Карпова інформували присутніх про етапи розвитку системи БПД, її місію, бачення та цінності, звернули увагу на функції та соціальну роль новоутворених бюро правової допомоги (більш детально можна ознайомитися тут), представили новообраних керівників бюро, надали методичні рекомендації щодо організації надання безоплатної первинної правової допомоги та забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги незахищеним категорія населення, обговорили конкретні шляхи співпраці органів місцевого самоврядування із працівниками бюро правової допомоги у кожному районі.

Прилуки 1

В ході спілкування працівники Ніжинського МЦ наголошували на необхідності проведення широкої інформаційної кампаніі для населення кожного району, а особливо тих, хто проживає у сільській місцевості. Кожен з присутніх сільських голів та секретарів рад отримав роздаткові матеріали для поширення серед жителів своєї територіальної громади та розміщення на стендах: об’яви про відкриття бюро, перелік послуг, адреси та контактні телефони , флаєра та брошури з інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу.

Талалаївка 1

Також, з головами сільських рад були обговорені актуальні питання забезпечення доступу до правової допомоги жителів найвіддаленіших сіл, а саме: організацію мобільних пунктів консультування працівниками бюро безпосередньо у сільських радах.

Варва 1Під час семінару присутні дізналися, що громадяни, які завітають до бюро будуть забезпечені доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України, де зможуть отримати необхідну інформацію. Не оминули увагою правопросвітницьку та інформаційну роботу бюро, обговорили перспективи організації та проведення спільних заходів для різних категорій громадян, зокрема малозабезпечених, інвалідів, учасників АТО, одиноких людей похилого віку, дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з 09:00 до 18:00 за адресою: м. Ніжин, вул.Богуна, 8 (3-й поверх) або зателефонувати тел.: (04631) 2-40-05. Також, можна цілодобово та безкоштовно у межах України отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.