назад
17.01.17

Про відповідальність неповнолітніх обговорили на лекції у Сумській школі № 6

Sum 170117 1   Злочинність та правопорушення серед неповнолітніх – є складовою і невід′ємною частиною загальної проблеми викорінення злочинності в нашій країні.  «Відповідальність неповнолітніх: теорія та практика» – тема лекції, що провела заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Сумського місцевого центру Анна КИЯНЕНКО. Лекція відбулася 17 січня у Комунальній установі Сумської загальноосвітньої школи I-III ступенів №6 для учнів 10-11 класів.

У ході лекції було запропоновано учням взяти участь у вирішенні певних життєвих ситуацій з наслідком кримінальної відповідальності. Діти активно увійшли в запропоновані їм ролі та з ініціативним нетерпінням чекали виступу з відповідями щодо вирішених ситуацій. Учні активно цікавились наслідками саме кримінальної відповідальності в тих чи інших життєвих ситуаціях, задавали багато запитань. Тема лекції була цікава та змістовна. Підлітки взяли для себе багато цікавої інформації про свої права та відповідальність за порушення цих прав інших людей.          

Sum 170117 2

Вони зрозуміли, що їх оточують люди, у яких також є права, а тому  потрібно реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому інтересів і прав інших-це справжнє мистецтво. Забезпечити такий баланс можна не лише завдяки високій правовій свідомості, а, перш за все, тоді, коли керуєшся совістю, порядністю, людяністю, добрими намірами, чесністю та повагою до навколишніх. Народна мудрість каже: «Як ти хочеш, щоб ставились до тебе – так і стався до інших», «Що посієш – те й пожнеш». Саме ці істини не потребують доказів, оскільки перевірені віками.