назад

Про відповідальність та свідомість при виборі професії розповіли учням Козельщинської загальноосвітньої школи

18042018kozelchinahkola 4

18 квітня 2018 року в Козельщинській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся профорієнтаційний правопросвітницький захід для учнів 10-х класів, який мав на меті активізувати інтерес учнів до самостійного вибору майбутньої професії на основі індивідуальних властивостей, схильностей, здібностей та вимог до сучасного ринку праці; оволодіння інструментами для свідомого і відповідального вибору професійної діяльності.

Захід відбувся за участю заступниці начальника Козельщинського бюро правової допомоги Аліни Литовченко, старшої інспекторки Козельщинського районного сектору північно-східного міжрегіонального Управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Ірини Жадан та прокурора Козельщинського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури Олександра Солянника.18042018kozelchinahkola 5

Тож на початку бесіди старша інспекторка Козельщинського районного сектору з питань пробації Ірина Жадан розповіла майбутнім абітурієнтам основні спеціальності, які вони можуть отримати, навчаючись у Академії Державної пенітенціарної служби України, окремо зупинилася на роботі факультету пробації Академії ДПтС, його основними завданнями та напрямками.

Олександр Солянник ознайомив учнів з основними функціями та завданнями такого правоохоронного органу як прокуратура, особливості роботи прокурорів та зупинився на правах неповнолітніх.

Аліна Литовченко розповіла учням про особливості професії юриста та правника. Юрист може працювати на державній службі, в приватній компанії або ж як самозайнята особа. Якщо юрист обирає для себе державну службу, він може працювати прокурором, суддею, експертом, працівником слідчих органів, державної митної та податкової служби тощо. Деякі з цих спеціальностей потребують певного стажу роботи та складання відповідних іспитів. Юристи високого класу також незамінні у виборних органах та у вищих органах виконавчої влади. Якщо юрист обирає для себе приватний сектор економіки, він може захищати інтереси клієнтів у судах, займатися консалтинговою діяльністю, працювати штатним юристом тощо.18042018kozelchinahkola 1

Після перегляду мотиваційного відео про важливість вибору професії виключно за своїми якостями та навиками Аліна Литовченко організувала для учнів вправу “Оптимісти та песимісти”, під час якої діти описали плюси та мінуси тієї чи іншої професії.

Нагадуємо, що отримати безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Козельщинського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Козельщина, вул. Остроградського,75/15; тел.: (05342) 3-14-40. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя — вихідний.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.