назад
03.05.18

Про відповідальність за несплату аліментів говорили під час заходу у Машівці

02.05.2018maschprobazia

02 травня 2018 року начальник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко з метою реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» провів лекцію – бесіду для суб’єктів Машівського районного сектору з питань пробації на тему «Відповідальність за несплату аліментів».

У ході заходу працівник бюро довів до відома присутніх, що 07.12.2017 року був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», який набрав чинності 06.02.2018 року. Закон спрямований на забезпечення належного виконання рішень щодо стягнення аліментів.02.05.2018 maschprobazia1

         «Перш за все, закон спрощує порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника, запроваджуються нові засоби примусового виконання рішень, які можуть вживатися тільки до боржника, в якого наявна заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, а також запроваджується новий вид адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт», – зазначив Максим Дворовенко.

Після завершення заходу працював мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де громадяни мали змогу отримати консультації та роз’яснення з правових питань.

Під час прийому Максим Дворовенко роз’яснював клієнтам пробації їх права та обов’язки в галузі спадкового, земельного, цивільного права та питань з соціального забезпечення, а також повідомив про можливості, які надає загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!», метою якого є підвищення правової свідомості та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав.

Машівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Машівка, вул. Незалежності, 111, (2 поверх), тел. (05364) 9-14-11.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.