назад
22.02.19

Про виборчі права говорили з безробітними у Пирятині

Lekciya y centri zainiatosti. 20.02.19. Piruatin. O. Sokol 4

В нашій державі розпочався виборчий процес, але багато громадян не знають, яким чином реалізувати своє право на вільне волевиявлення і як його захистити. З метою забезпечити чесності, прозорості і зрозумілості виборів для кожного громадянина, Міністерство юстиції України започаткувало інформаційну кампанію «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!», яка реалізовується у рамках правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».

20 лютого 2019 року, фахівчиня Пирятинського бюро правової допомоги Ольга Сокол роз’яснила  відвідувачам Пирятинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості особливості реалізації своїх виборчих прав, повідомила як взяти участь у виборах за місцем фактичного перебування.

Працівниця бюро правової допомоги розповіла присутнім, як голосувати на виборах без зміни місця реєстрації, оскільки, кожен виборець має право на тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси.Lekciya y centri zainiatosti. 20.02.19. Piruatin. O. Sokol 2

«Для цього потрібно не пізніше, як за п’ять днів до виборів, тобто до 26 березня, знайти найближчий до себе відділ Державного реєстру виборців. Далі необхідно надати до відділу оригінали документів: паспорт, а також довідку з навчання, місця роботи, про право власності або оренду житла, документи про робоче відрядження, тобто документи, які визначають підстави для голосування саме на цій виборчій дільниці», – роз’яснила Ольга Сокол.

За словами представниці системи БПД потім слід написати там заяву про прохання тимчасово змінити місце голосування також вона звернула увагу на те, що посвідчення про тимчасову зміну місця голосування діє одноразово.

По закінченні заходу Ольга Сокол роздала відвідувачам інформаційні листівки системи безоплатної правової допомоги та проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та нагадала, що  безоплатні юридичні консультації може отримати кожен, звернувшись  до бюро правової допомоги у м. Пирятин за адресою: вул. Соборна, 41, 1 пов., тел. (053-58) 3-22-54. Номер Єдиного контакт-центру системи БПД: 0-800-213-103.