назад

Про видачу робітникам довідки про заробітну плату говорили в Охтирці

OkM 2017 08 11 center  211 серпня спеціаліст Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Іван Острих долучився до семінару, що проходив в Охтирському міськрайонному центрі зайнятості. Темою для висвітлення був порядок видачі довідок про заробітну плату.

Присутнім повідомлено про їхнє право отриматидовідку про його роботу на цьому підприємстві, в установі, організації з зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати.

OkM 2017 08 11 center  1

Іван Острих розповів, що форма такої довідки про заробітну плату затверджена Порядком обчислення середньої заробітної плати. Так як Кодекс законів про працю в Україні не встановлює термін у який має бути видана довідка, необхідно керуватися ЗУ «Про звернення громадян». Тобто відповідь надається у місячний строк, а коли питання не потребує додаткового вивчення, то не пізніше 15 днів з дня надходження.

Він звернув увагу на те, що у разі ненадання довідки на підставі звернення, за це настає адміністративна відповідальність.

Кожному наприкінці семінару роздано інформаційні матеріали.

Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.