назад

Про вирішення межових земельних спорів обговорювали в Переріслянській ОТГ

1У приміщенні Переріслянської селищної ради 14 листопада заступник начальника відділу «Надвірнянське бюро правової допомоги» Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Туєшин провела семінар для представників територіальної громади на тему «Процедура вирішення межових земельних спорів».

Переріслянська об’єднана територіальна громада утворена 26 липня 2017 року шляхом об’єднання Волосівської, Гаврилівської, Переріслянської і Фитьківської сільських рад Надвірнянського району та налічує більше 8 тис. жителів на площі 83,61 км².

У своєму виступі фахівець системи безоплатної правової допомоги Людмила Туєшин зазначила, що земельні спори — це вид правовідносин, пов’язаних із розв’язанням розбіжностей, які випливають з порушення права власності та права користування земельною ділянкою, а також відводом або вилученням землі, що виникають між власниками землі та землекористувачами, іншими особами, органами місцевого самоврядування та державними органами, що здійснюють управління земельними ресурсами.

2

Присутні жителі Переріслянської об’єднаної територіальної громади зацікавилися тематикою зустрічі та активно брали участь в обговорені питання як вирішуються земельні спори, яка категорія земельних спорів вирішується виключно судом, які земельні спори підлягають вирішенню органами місцевого самоврядування, що може бути причиною подання заяви про вирішення земельного спору.

На завершення семінару представникам територіальної громади та громадянам роздано інформаційні буклети безоплатної правової допомоги на різну тематику, а також буклети всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» з відповідною інформацією.

3


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)