назад

Про взаємодію між Регіональним центром та військовою службою правопорядку йшлося під час робочої зустрічі

biben 1    Робоча зустріч з питань взаємодії, порядку інформування центрів про затримання військовослужбовців військовою службою правопорядку та розширення доступу до безоплатної правової допомоги та відбулася у вівторок, 18 вересня, у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

    Директор Регіонального центру Василь Попадинець, заступник директора Лариса Фучко та представник Ужгородського зонального відділу ВСП, Іван Бібен обговорили питання взаємодії та шляхи подальшої співпраці з метою своєчасного та оперативного подання інформації у випадку затримання військовослужбовців та забезпеченя їх гарантованою державою правовою підтримкою.
    Як зазначив Василь Попадинець, Регіональний центр надає безоплатну вторинну правову допомогу особам, до яких застосовано адмінзатримання чи адмінарешт; особам, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими; стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою; стосовно яких у кримінальних провадженнях відповідно до положень КПК України захисник залучається слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведенням окремої процесуальної дії; особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.
    Співпраця між двома структурами є запорукою надання якісного та своєчасного захисту інтересів затриманим військовослужбовцям, наголосила Лариса Фучко, та поінформувала, що упродовж 2017-го року до центру надійшло 91 повідомлення про затримання військовослужбовців, у 2018-му таких повідомлень уже є понад 70.
    Про специфіку військової служби правопорядку та порядок інформування черговими про затримання розповів представник Ужгородського зонального відділу ВСП Іван Бібен.
  Сторони обговорили й проблемні питання, які можуть виникати у процесі інформування про затримання чи арешт військовослужбовців, та домовилися про проведення навчальних та правопросвітницьких заходів для працівників ВСП.
   За правовою допомогою звертайтеся до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області за адресою: м. Ужгород, вул. Загорська, 51, або до найближчих місцевих центрів чи бюро правової допомоги.
    Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.