назад

Про якість надання безоплатної правової допомоги йшлося у Охтирці

OkM 180123 1123 січня у Охтирському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувсянавчальний практикум з оцінки якості надання безоплатної правової допомоги для адвокатів, які співпрацюють з Центром. Тренером заходу виступила заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва.

 

OkM 180123  12 OkM 180123  13

У навчанні взяли участь адвокати системи БВПД: Лідія Єфіменко, Сергій Калантаєнко, Олег Анацький та працівники Охтирського МЦ з надання БВПД: головний спеціаліст відділу представництва Валерій Грабар, начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов та заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз, а також до його проведення долучилися заступник директора Охтирського МЦ з надання БВПД Микола Кравченко, заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Юлія Андріянова.

Практикум проводився з метою впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесі.

OkM 180123  14 OkM 180123  15

Валентина Волобуєва розповіла про структуру та зміст стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесі. Зокрема, йшлося про запроваджені в системі стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх цінність як для клієнтів, так й для адвокатів, а також щодо моніторингу їх дотримання.

Також вона розкрила питання щодо ролі комісії з оцінювання якості повноти та своєчасності надання безоплатної вторинної правової допомоги в підвищенні стандартів надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах. «Стандарти є обов’язковими для адвокатів, які співпрацюють із системо БПД, але можуть також використовуватися у веденні приватної практики», – доповнила вона.

Практикум перейшов у формат «Серія запитань і відповідей», де кожен із  адвокатів отримав можливість поставити запитання, на які було надано вичерпні відповіді.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42706, м. Охтирка, вул. Перемоги,13. тел. (05449) 7-30-94

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800,  смт. Велика Писарівка, вул. Ярослава Мудрого,1. тел. (05457) 5-15-20,  

Лебединське  бюро правової допомоги –
42200,  м. Лебедин, пл. Соборна,29. тел. (05445) 2-14-12

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600,  м. Тростянець, вул. Леоніда Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.