назад
01.02.19

Про юридичні нюанси в допомозі безхатченкам та соціалізацію безпритульних говорили під час круглого столу на Шишаччині

31012019 shishaki

30 січня 2019 року начальник Шишацького бюро правової допомоги, Легейда Вікторія взяла участь у засіданні круглого столу на тему: «Бездомність. Шляхи вирішення проблем», яке проводилося в Центрі надання соціальних послуг Шишацької селищної ради. Під час проведення засідання були висвітлені наступні питання: соціальні аспекти безпритульності, юридичні нюанси в допомозі безхатченкам та соціалізація безпритульних.

Захід відкрила завідувач відділення підтримки сімей в складних життєвих обставинах, Ольга Васильченко, яка наголосила на тому, що питання безпритульності завжди актуально, але особливо гостро постає в зимовий період. Бездомним досить важко вижити взимку без харчування та даху над головою. Саме для цього в осінньо-зимовий період, аби люди без постійного місця проживання не замерзали , їм надається допомога від Центру.31012019 shishaki 1

Під час обговорення юридичних нюансів щодо  допомоги безхатченкам, начальник Шишацького бюро правової допомоги, Вікторія Легейда висвітлила загальні засади соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей, надала визначення таких понять, як: бездомна особа, безпритульна особа, безпритульні діти, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування. Обговорили систему обліку та реєстрації бездомних осіб і безпритульних дітей, а також систему реінтеграції бездомних осіб, як комплексу заходів для здійснення процесу повернення бездомних осіб до життя в суспільстві як повноправних його членів.

Стосовно соціалізації безпритульних осіб більш детально розповіла психолог Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради, Вікторія Борова.

Круглий стіл пройшов в живій дискусії, адже було висвітлено широке коло юридичних та практичних питань, напрацювання можливих шляхів вирішення проблем бездомних осіб та безпритульних дітей, отримання безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до  Шишацького бюро правової допомоги за адресою: смт. Шишаки, вул. Партизанська, 2.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи  бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номером  системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних