назад

Про юридичну відповідальність йшлося під час бесіди з вихованцями притулку для неповнолітніх

2017 03 24M1Завдяки співпраці Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації фахівці центру активно приймають участь в організації та проведенні правопросвітницьких заходів для вихованців закладів, що перебувають у віданні зазначеної служби.

Так, нещодавно фахівці місцевого центру в черговий раз відвідали вихованців Притулку для дітей служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації (м. Чернівці, вул. Головна, 169).

2017 03 24M2Захід проведено за сприяння директора Притулку для дітей служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації Жанни Янчук та практичного психолога Тетяни Буздуг.

Серед вихованців закладу є група підліткового віку для яких, як стверджує психолог, характерними є швидкі фізіологічні, психологічні та соціальні зміни, коли в їх поведінці спостерігається різка імпульсивність, значна емоційність, що часто призводить до невиправданої та проблемної поведінки.

Саме тому для проведення бесіди з підлітками фахівці місцевого центру обрали тему про юридичну відповідальність, яку передбачено законодавством за вчинення правопорушень неповнолітніми особами.

Так, начальник відділу правової інформації та консультацій Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Семенюк розповіла про те, що слід розуміти під юридичною відповідальністю, які її види передбачено чинним законодавством, а також озвучила підстави, за наявності яких неповнолітні особи можуть бути притягнуті до такої відповідальності тощо.

Довідково! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1. Телефон: (0 372) 51 36 14. E-mail: chernivtsi1.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги –
0 800 213 103.