назад
11.04.18

Про забезпечення вчасного отримання заробітної плати говорили під час семінару для юристів

1RZ

10 квітня 2018 року в приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання постійно діючого семінару для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Полтави та Полтавської області. Вже традиційно участь у такому заході взяли фахівці системи БПД області – головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Дарина Бурба та головний спеціаліст організаційної роботи, юридичного забезпечення та персоналу Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Солоп.

Доповідачами на семінарі стали представники Головного управління ДФС у Полтавській області, відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області, Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, які розповіли про новації податкового законодавства щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2017 році; особливості соціального діалогу, його поняття, принципи, сторони та функції, покладені на Національну службу посередництва і примирення відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні»; особливості судового захисту осіб, які перебувають на публічній службі та останні зміни в законодавстві.

 «З квітня 2018 року одним із пріоритетних напрямків реалізації проекту  «Я МАЮ ПРАВО!» є питання забезпечення виконання рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. У Головному територіальному управлінні юстиції у полтавській області створений регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Задля перевірки вжиття всіх заходів щодо примусового виконання виконавчих проваджень даної категорії управління державної виконавчої служби проводить перевірки виконавчих проваджень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, які перебувають на виконанні у територіальних відділах ДВС ГТУЮ у Полтавській області», – резюмувала перша заступниця начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак.2.1

За її словами отримати необхідні консультації та методичну допомогу можна в Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області або через Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

Також перша заступниця начальника ГТУЮ повідомила про вжиті заходи, стан погашення заборгованості з заробітної плати на теренах області та про погашення заборгованості за рахунок реалізації описаного та арештованого майна боржників.  030

Під час семінару юристи переглянули відеоблог Міністра юстиції України «Стягнення боргу по заробітній платі» та отримали буклети Міністерства юстиції України «Отримуй аліменти!», «Виконання рішень суду: пам’ятка для боржника», «Виконання рішень суду: пам’ятка для стягувача», «#СтопНасильство».30176443 946546508842576 1939812509 o

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. (0532) 50-27-22.

Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479/.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.