назад
07.02.19

Про захист прав виборців говорили у Кропивницькому

0731 березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента України. Взяти участь у голосуванні – невід’ємне право кожного громадянина, яке гарантоване Конституцією України. Забезпечити правовий захист виборчих прав – одне з основних завдань фахівців системи БПД.
Право на оскарження порушень виборчих прав та способи реалізації цього права аналізували представники регіонального та місцевого центрів БВПД під час тренінгу «Захист прав виборців».
Захід відбувся у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області. Фахівці регіонального та Кропивницького місцевого центрів обговорили актуальні питання виборчого законодавства, зокрема в частині правопорушень, які відбуваються під час виборчого процесу.
 
08
 
 
Інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців можна перевірити на електронному ресурсі «Особистий кабінет виборця» за посиланням https://www.drv.gov.ua/ords/svc/f?p=111:1:7225912422314.
«Громадянам, які змінили місце проживання чи проживають на територіях новоутворених ОТГ, слід звернутись в дільничну виборчу комісію за місцем реєстрації і перевірити власну наявність у попередньому списку виборців. У разі виявлення невключення, неправильного включення чи виключення зі списку виборців необхідно до 25 березня подати заяву та пересвідчитись про включення до списку», – підкреслила модератор заходу Олена Морозова.
Нагадуємо, що безоплатну правову допомогу можна отримати у Кропивницькому місцевому центрі з надання БВПД  який знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53, тел.: 095 876 62 33, (0522) 32-08-24 та працює з 8:00 до 17:00, крім вихідних днів.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.