назад
07.09.17

Про запобігання насильства в сім’ї говорили у Гайсинському районному центрі зайнятості

07 09 2017 107 вересня 2017 року, фахівці Гайсинського місцевого центру з надання БВПД провели інформаційний захід з питань запобігання насильства в сім’ї у Гайсинському районному центрі зайнятості. Учасники заходу розглянули у чому полягає коріння насильства, куди звертатися у разі його вчинення та як цьому явищу запобігти.

Семінар розпочала спеціаліст Гайсинського місцевого центру Валентина Кирилюк, яка розповіла основні правові та соціальні аспекти такого негативного явища, як насильство. «Світова статистика та статистика Національної поліції України свідчать, що у 93% відсотків випадків від домашнього насилля страждає слабка половина людства, а саме – жінки. Чоловіки ж страждають здебільшого від психологічного насильства» – зазначила Валентина Кирилюк.

07 09 2017 2

До заходу також був залучений Олександр Тарковський, юрисконсульт служби у справах дітей Гайсинської районної державної адміністрації. Він розповів, що при вчиненні насильства люди неохоче звертаються до відповідних служб чи громадських об’єднань. Жертв насильства стримує страх перед розголошенням їх особистих даних. Але люди, які потерпіли, повинні розуміти, що їхнє життя і здоров’я стоять вище від будь-яких страхів. Олександр Тарковський зазначив: «Ми готові допомогти у будь-який момент: морально, психологічно, необхідною консультацією, складемо звернення в орган поліції чи підемо з людиною у відповідну службу. Щодо дітей, то прикрість, звісно, ще більша, адже в незрілому віці молоді представники населення «перебирають» на свою майбутню сім’ю проекцію поведінки власної сім’ї, а якщо у ній є елементи насилля, це загрожує повторенню такої моделі поводження».

Присутні уважно слухали доповідачів, ставили запитання та були активними в процесі бесіди. По закінченню заходу усім бажаючим були надані буклети та інформаційні матеріали.

Нагадуємо, Гайсинський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Гайсин, вул. Івана Франка, 28а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106