назад

Про здобутки системи безоплатної правової допомоги розповіли жителям Рівненщини

gol1

З метою поширення інформації про діяльність та здобутки системи безоплатної правової допомоги Рівненщини Регіональний центр з надання БВПД налагоджує більш тісну співпрацю з засобами масової інформації області.


Зокрема, упродовж 2016 року у ЗМІ Рівненщини було розміщено понад 1000 публікацій, телевізійних та радіосюжетів про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


Сьогодні, 27 лютого, директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк взяв участь телепередачі «Пряма мова» на ТРК «Ритм», під час якої, зокрема, розповів про роботу системи БПД за рік, про те, чого вдалося досягти, а також про плани на майбутнє.


Василь Овдіюк акцентував увагу телеглядачів на діяльності центрів з надання БВПД, детально зупинившись на функціонуванні Регіональних центрів, які надають допомогу у кримінальних провадженнях. Окрему увагу він звернув на такому важливому питанні, як розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Зокрема, з цією метою у липні 2015 року розпочали свою роботу місцеві центри з надання БВПД, а з 1 вересня 2016 року – бюро правової допомоги.


1


Також Василь Овдіюк зазначив, що у 2016 році понад 20 тисяч мешканців Рівненської області отримали юридичні консультації під час виїзних прийомів громадян, роботи мобільних пунктів консультування, дистанційних пунктів консультування (через Skype) тощо.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).