назад
29.08.18

Про зміни у законодавчих актах інформували освітян Новгород-Сіверського району

IMG 20180827 09454027 серпня 2018 року начальник Новгород-Сіверського бюро правової допомоги Наталія Довбня під час проведення засідання методоб’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу предметів закладів освіти Новгород-Сіверського району проінформувала присутніх щодо основних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання», який набув чинності 28 серпня 2018 року.

Представниця бюро наголосила на змінах, що внесені до Сімейного кодексу України, пов’язаних зі стягненням аліментів. Зокрема, що мінімальний гарантований розмір аліментів становить не менше 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. Однак, у разі достатності заробітку платника аліментів судом може бути присуджений мінімальний рекомендований розмір аліментів, який становить на одну дитину – розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Фахівчиня бюро звернула увагу й на змінений порядок контролю за цільовим використанням аліментів та види відповідальності у разі заборгованості зі сплати аліментів та ухилення від суспільно-корисних робіт.

Істотні зміни внесені також до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зазначає Наталія Довбня, зокрема суттєво збільшено штрафи та встановлено відповідальність за невиконання рішення органу опіки та піклування щодо визначення способів участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від дитини.

Серед присутніх поширені інформаційні буклети, виготовлені в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!».
Звертаємо увагу, що безоплатна правова допомога надається відділом «Новгород-Сіверське бюро правової допомоги» за адресою: м. Новгород-Сіверський, вул. Губернська,24, тел.: (04658) 2-14-87.

Також, за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд.9, тел.: (04644) 3-30-01.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.