назад

Про зміни у законодавстві у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги проінформували працівників Збаразького відділення поліції

651561561

Нещодавно керівник Збаразького бюро правової допомоги Сергій Русин провів інформаційно-роз’яснювальну зустріч із працівниками Збаразького відділення Підволочиського відділу Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. Метою зустрічі було обговорення змін до законодавства у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема про надання такої допомоги потерпілим в кримінальному провадженні, а також особам, що потерпають від домашнього насильства.

Серед іншого очільник бюро повідомив, що особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, передбачено надання усіх видів правових послуг, які визначені в частині 2 статті 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Ця норма визначена у пункті 2 та 13 частини 1 статті 14 Закону, що була доповнена згідно із Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Окрім того, керівник бюро повідомив, що завдяки нововведенням у Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» відтепер під термін «домашнє насильство» підпадають усі акти фізичного, психологічного, сексуального або економічного насильства, вчинені між колишніми чи теперішніми подружжям, чи людьми, які разом живуть або жили. «Ця норма дозволяє кваліфікувати як домашнє насильство насильницькі дії, які були вчиненні особами, що не перебувають у зареєстрованому шлюбі, або разом проживають». — повідомив очільник бюро.

ДОВІДКОВО

Збаразьке бюро правової допомоги: м. Збараж, вул. Шолом-Алейхема, 19, тел.: (03550) 2-20-42;

Зборівське бюро правової допомоги: м. Зборів, вул. Богдана Хмельницького, 47, тел.: (03540) 2-21-70;

Лановецьке бюро правової допомоги: м. Ланівці, вул. Незалежності, 20А, тел.: (03549) 2-24-59;

Шумське бюро правової допомоги: м. Шумськ, вул. Шевченка, 3, тел.: (03558) 2-24-45.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.