назад
03.05.18

Про зняття з реєстрації місця проживання розповіли учасникам клубу активного дозвілля “Прометей”

03.05.2018 seminarske zanytty golovnuy specialist Horolskogo BPD Nayaliy Tarasenko Club Prometey Terutorialnogo chentry

Працівники Хорольського бюро правової допомоги в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжують інформувати громадян похилого віку, які знаходяться на обліку в територіальному центрі задля підтримання їхньої соціальної та інтелектуальної активності.

3 травня, головний спеціаліст Хорольського бюро правової допомоги Наталія Тарасенко провела семінарське заняття в клубі активного дозвілля „Прометей“, який діє при територіальному центрі. Цього разу темою заняття стали питання щодо зняття з реєстрації місця проживання на законних підставах.

«Сам факт реєстрації місця проживання не створює жодних правових наслідків для особи, місце проживання якої зареєстровано, а сама реєстрація є нічим іншим, як констатацією факту проживання особи за відповідною адресою та не наділяє таку особу певними майновими та немайновими правами. Відтак і зняття з реєстрації місця проживання не тягне за собою припинення якихось прав особи стосовно житлового приміщення, в якому вона проживала, а лише констатує втрату права власності або права користування таким приміщенням» – розповіла слухачам фахівчиня бюро.

Наталія Тарасенко також поінформувала присутніх про право на безоплатну правову допомогу, а особливо громадян, що самостійно не можуть захистити свої права та звернутись за їх відновленням до суду. Для цього фахівцями місцевого центру надається адресна правова допомога одиноким громадянам похилого віку за місцем їх перебування.

Нагадуємо, що за будь-якою правовою інформацією кожен може звернутися до Хорольського бюро правової допомоги за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності 78А, тел. (05362)33-2-20.

Єдиний контакт-центр системи ,езоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України) за номером: 0-800-213-103.