назад
09.08.17

Про зустріч з представниками ромської національної меншини на Вінниччині

09 08 2017 19 серпня 2017 року працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області (далі – Регіональний центр) спільно з представниками Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (далі – ГТУЮ) здійснили виїзд до Вороновицької селищної ради, де провели зустріч з представниками ромської національної меншини. Мета зустрічі – підвищення рівня правової обізнаності ромів, сприяння в отриманні ними документів, що необхідні їм у повсякденному житті.

Головні спеціалісти Регіонального центру Яна Сауляк та Анастасія Семенюк розповіли про можливість скористатися правом на безоплатну правову допомогу. Роз’яснили порядок звернення до центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги. В ході розмови спеціалісти наголосили, що згідно Конституції України всі є рівними перед законом, в своїх правах та обов’язках, незалежно від  раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовних або інших ознак.

Заступник начальника відділу державної РАЦС Управління державної реєстрації ГТУЮ у Вінницькій області Альона Сидоран та начальник Вінницького районного відділу державної РАЦС Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Денис Бей в ході зустрічі розповіли про порядок проведення державної реєстрації актів цивільного стану. Окрема увага була приділена пілотним проектам Міністерства юстиції України, зокрема, щодо прийняття працівниками відділів державної РАЦС документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачу свідоцтва про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку. Також, згадали про можливості подачі заяви про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини через органи державної реєстрації актів цивільного стану.09 08 2017 3

Наприкінці зустрічі усім присутнім були вручені пам’ятки з інформацію щодо порядку державної реєстрації актів цивільного стану та порядку отримання безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).