назад

20180612 112219Про особливості виконання покарань, альтернативних позбавленню волі у зв’язку з внесенням змін до законодавчих актів України та утворенням філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області говорили сьогодні на засіданні «круглого» столу.

       Метою проведення зазначеної зустрічі було окреслення значення соціального партнерства у процесі соціально-виховної роботи з особами, засудженими до покарань, які не пов’язані з позбавленням волі та ресоціалізація і адаптація осіб, які звільнені з місць позбавлення волі.

       Під час «круглого» столу учасники обговорювали зміни нормативно-законодавчих актів України у сфері виконання покарань, які не пов’язані з позбавленням волі та визначили порядку взаємодії соціального патронажу щодо суб’єктів пробації.

     20180612 112215-1  Також особливу увагу було приділено питанням, що стосувалися функцій органів пробації згідно нормативно-законодавчої бази України; організації та складання досудової доповіді відносно обвинуваченого; суспільно корисних робіт, як виду адміністративного стягнення (взаємодія Державної виконавчої служби і органів пробації щодо виконання рішення суду).

       Не оминули увагою питання призначення пробаційних програм, на підставі внесення змін до ст.76 ККУ та взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк при здійсненні пенітенціарної пробації. 

       Участь у «круглому» столі прийняли представники органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, правоохоронних органів, прокуратури та суду, благодійних громадських організацій тощо. Серед учасників були й представники установ системи безоплатної правової допомоги.35065594 2094393570840789 364479458838577152 o

       За результатами засідання поміж усіх учасників було досягнуто домовленостей щодо різноманітних напрямків співпраці, в межах повноважень кожного.