назад
27.11.18

Проблемні питання сьогодення обговорили у Каховці

1Директор Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва та начальник відділу моніторингу Світлана Ребриста взяли участь у засіданні круглого столу «Проблемні питання сьогодення в Україні», який 8 листопада відбувся в місті Каховка.

Участь у роботі взяли також в.о. директора Голопристанського місцевого центру з надання БВПД Ірина Кеба та працівники Бериславського, Голопристанського, Каховського та Херсонського місцевих центрів.

Ініціатором заходу виступив Каховський місцевий центр з 2надання БВПД за сприянням Каховської міської ради.

Як повідомили організатори, мета заходу – обговорення проблемних правових питань, які виникають під час роботи, та шляхи їх вирішення. Окрім того, це і навчання працівників, які мають підвищити свою правову обізнаність з проблемних питань, що виникають на практиці, оскільки тематика питань була запропонована саме ними за попереднім вивченням правових потреб.

3Відкриваючи захід, в.о. директора Каховського місцевого центру Руслан Поляков зазначив: «Немає безнадійних чи негативних питань. Завжди слід чітко роз’яснювати ситуацію клієнту і правильно організовувати робочий процес, оскільки якість наданих послуг є першочерговою ознакою, за якою клієнти формують свою думку про систему БПД».

Проблемні питання під час реєстрації актів цивільного стану, отримання паспорту, реєстрації місця проживання, соціального захисту населення – ось не повний перелік обговорюваних питань. Доповідачами виступили керівники районних відділів ДРАЦС, сектору ДМС, реєстрації місця проживання осіб та персоніфікованого обліку УПСЗН Каховської міської ради.

4Своїми поглядами щодо довгострокового правопросвітницького проекту «Школа правознавців» поділилися директор та заступник директора Каховської міської ЗОШ № 4 Галина Гондарева та Оксана Розискул.

Освітяни розповіли присутнім, що на базі ЗОШ №4 почав діяти проект «Школа правознавців», і для учнів 9-х класів, які вивчають «Правознавство», проводяться уроки, семінари та практичні заняття з використанням інноваційних підходів.

Необхідно додати, що цей проект відділ моніторингу Регіонального центру з надання БВПД рекомендував до впровадження на територіях юрисдикцій Голопристанського, Бериславського та Херсонського місцевих центрів як позитивний досвід роботи з категорією «діти».

Обговорення проблемних питань сьогодення пройшло у формі жвавої дискусії. Представники системи БПД та фахівці інших державних установ і організацій поділилися своїм позитивним досвідом, здобутками і напрацюваннями.