назад

Vizut do shkolu-internat Foto 3

Вже багато місяців поспіль у соціальних мережах обговорюють підліткову гру “Синій кит”. Або ж “Тихий дім”, “Море китів”, “Розбуди мене о 4:20”. У смертельної гри багато назв, але результат завжди однаковий – закінчене життя і зломлені горем батьки, які не розуміють, що ж змусило дитину звести рахунки з життям.

       Саме це стало причиною спільного візиту 16 березня 2017 року до Чернігівської школи-інтернат заступника начальника Чернігівського бюро правової допомоги Олени Пушкарь та представника Чернігівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Віти Прокопенко. Vizut do shkolu-internat Foto 1

       Олена розпочала бесіду з опитування дітей, навіщо їм мережа Інтернет, соціальні мережі тощо. Опісля, бесіда перейшла в русло проблем, з якими можна зустрітися в мережі. Діти дізналися величезну кількість небезпек з досить оригінальними назвами: кіберкомунікативна залежність, секстинг та кібербулінг. Далі школярам було висвітлено інформацію щодо актуальної проблеми сьогодення серед дітей – смертельні ігри «Тихий дім» та «Синій кит». Вихованці дізналися й безліч інших назв даної «небезпеки». Разом було обговорено суть цієї гри, розглянуто критичні сторони. Віта Прокопенко показала дітям цікаві та повчальні відеоролики з цієї тематики. А потім разом з фахівцем Чернігівського бюро правової допомоги прослухала від учнів, які висновки вони зробили для себе після перегляду.

      Vizut do shkolu-internat Foto 4 Наприкінці зустрічі, гості роздали педагогам та дітям інформаційні матеріали та візитівки з номерами телефонів анонімної психологічної та правової допомоги.

Нагадуємо, що відділ “Чернігівське бюро правової допомоги» Бердянського МЦ з надання БВПД знаходиться за адресою: Запорізька область, смт Чернігівка, вул. Соборна, буд.448, телефон: (06140) 9-11-97.