назад
23.02.18

«Проблеми різних категорій населення та механізм захисту порушених прав»

23 02 2018 2

Під такою назвою 22 лютого відбувся круглий стіл з партнерами у приміщенні Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь у круглому столі взяли: директор Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Комар, заступник директора Наталія Драмарецька, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Марина Кобернюк, психолог Козятинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Кучер, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Людмила Кудимець, начальник управління праці та соціального захисту населення Козятинської міської ради Валерій Кронівець, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Інна Крейдіна, завідуюча відділенням соціальної допомоги вдома Міського територіального центру Таїсія Приболовець, та представники ГО «Територія добра».23 02 2018

Зі вступним словом виступив директор центру Олександр Комар. Він висвітлив основні зміни, які відбулися у законодавстві України і почали діяти з січня 2018 року, а саме, що з 07 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

Також нагадав, що безоплатна вторинна правова допомога полягає в отриманні захисту, представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Олександр Комар ознайомив усіх присутніх про Всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!”.

Під час круглого столу розглянуто спеціальні гарантії, які визначаються як система юридичних засобів, що сприяють процесу реалізації, захисту та поновлення прав і свобод суб’єктів права. А також механізм захисту порушених прав.23 02 2018 1

Марина Кобернюк розповіла про медіацію, а саме як вирішити конфлікт не звертаючись до суду, так як медіація дає можливість уникнути втрати часу в судових розглядах та додаткових і непередбачуваних матеріальних витрат.

Козятинський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106