назад

Продовження терміну приватизації земельної ділянки за участі представника бюро правової допомоги

1426075342 zemlya2

У серпні 2018 року до Великобагачанського бюро правової допомоги Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин І., який повідомив, що його померла мати залишила йому земельну ділянку площею 0,2500 га, що знаходиться на території Рокитянської сільської ради, Великобагачанського району, Полтавської області, цільове призначення якої: ведення особистого селянського господарства. Громадян І. звернувся до Великобагачанської державної нотаріальної контори та подав заяву про прийняття спадщини у встановлений законом строк, який відповідно до ст.1270 ЦК України становить 6 місяців з дня відкриття спадщини, однак у видачі свідоцтва про право на спадщину йому було відмовлено у зв’язку з тим, що серед документів, поданих до нотаріальної контори, відсутній оригінал державного акту на право власності на вказану земельну ділянку. Заявник повідомив, що державний акт виготовлено не було.

Працівники Великобагачанського бюро правової допомоги розповіли клієнтові, що у таких випадках слід звертатися до суду та захищати свої цивільні права та інтереси відповідно до п.1, ст.1225 ЦК України, на загальних підставах із збереженням цільового призначення земельної ділянки.

Після надання громадянином І. всіх необхідних документів, за його письмовим зверненням, йому було надано безоплатну вторинну правову допомогу, відповідно до наказу Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, як особі, яка перебуває під юрисдикцією України, якщо її середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення. Для надання безоплатної вторинної правової допомоги було уповноважено головного спеціаліста відділу» Великобагачанське бюро правової допомоги» Лисенко Тетяну Олександрівну. Представник склала позовну заяву, яка подана була до Великобагачанського районного суду Полтавської області 11 жовтня 2017 року.

17 січня 2018 року на користь громадянина І. було прийнято рішення, яким за ним визнано право на продовження терміну приватизації на земельну ділянку площею 0,2500 га, що знаходиться на території Рокитянської сільської ради, Великобагачанського району, Полтавської області, цільове призначення якої: ведення особистого селянського господарства

23 лютого 2018 року рішення суду набрало законної сили.

Нагадаємо, що Великобагачанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. В.Багачка, вул. Каштанова, 19-А, тел. (05345) 91-426.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номеромсистеми безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 звінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України, цілодобово).