назад
19.07.16

Продовжує роботу виїзний консультативний пункт у смт.Ріпки

IMG 558312 липня 2016 року в Ріпкинській районній державній адміністрації та Службі у справах дітей Ріпкинської районної державної адміністрації працювали виїзні (мобільні) пункти консультування громадян та прийому документів Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відвідувачів приймали директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Юлія Бойко.

Під час роботи мобільного пункту у Ріпкинській районній державній адміністрації за отриманням безоплатної правової допомоги звернулось четверо громадян, яким було надано чотири консультації з питань трудового, спадкового, сімейного права, права соціального забезпечення (щодо порядку стягнення заборгованості по заробітній платі; щодо порядку спадкування за заповітом; щодо порядку управління майном дитини; щодо підстав припинення виплати допомоги як малозабезпеченій сім’ї).
Відвідувачем подане також звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, з усіма необхідними документами. Питання, що потребує вирішення в судовому порядку, стосується визнання заповіту недійсним. Протягом десяти днів Чернігівським місцевим центром з надання БВПД буде прийнято рішення щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Відвідувача Служби у справах дітей цікавили питання соціального забезпечення, сімейного та спадкового права (щодо підстав припинення надання допомоги як малозабезпеченій сім’ї; порядку управління майном дитини та порядку спадкування за заповітом).
Бажаючі отримали флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.
Прийоми громадян відбувались у відповідності з графіком роботи мобільних консультативних пунктів Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на ІІІ квартал 2016 року, з яким можна ознайомитись на сторінці Чернігівського місцевого центру з надання БВПД у “Facebook”.
Також, працівниками Центру на базі Ріпкинської районної державної адміністрації було проведено інформування населення району щодо реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань, запровадженого наказом Міністерства юстиції України від 17 червня 2016 року № 1717/5 “Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 червня 2016 року за № 876/29006.
По завершенню прийому громадян було проведено «вуличне» інформування населення. Під час спілкування з жителями смт. Ріпки ознайомлено з функціонуванням системи безоплатної правової допомоги, роз’яснено поняття вторинної правової допомоги, повідомлено про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Бажаючі отримали флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.