назад

Продовжуємо надавати адресну правову допомогу громадянам

Надання адресної правової допомоги незахищеним верствам населення, які в силу об’єктивних причин не можуть самостійно звернутися до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, є одним із інструментів доступу до системи БПД.

Так, продовжуючи практику надання адресної безоплатної правової допомоги малозабезпеченому населенню з обмеженими фізичними можливостями, 10 червня 2021 року начальник відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД Олексій Кірносов відвідав громадянку похилого віку, яка проживає у селі Льотниче Володимир-Волинського району, яка потребувала юридичної консультації щодо визнання права власності на спадкове майно.

Під час консультації клієнтці було роз’яснено порядок прийняття спадщини, зокрема в судовому порядку, порядок сплати судового збору за зазначеним вище питанням.

Визнання права власності на спадкове майно в судовому порядку є винятковим способом захисту, що має застосовуватися, якщо існують перешкоди для оформлення спадкових прав у нотаріальному порядку», – зазначив Олексій Кірносов.

Днем раніше головний спеціаліст цього ж відділу місцевого центру Ірина Лах з метою надання правової консультації з питань, які стосуються перерахунку пенсії  відвідала жительку міста Володимира-Волинського.

Варто зазначити, що такі виїзди у віддалені населені пункти у більшості випадків здійснюються за сприяння посадових осіб органів місцевого самоврядування із забезпеченням автотранспорту для доїзду до осіб похилого віку та людей з інвалідністю.