назад

Продовжуємо розвивати майбутній кадровий потенціал області

2016 12 08 R17 грудня 2016 року у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації, що по вул. Грушевського, 1 в м. Чернівці, провели майстер-клас для студентської молоді, приурочений до святкування Всеукраїнського тижня права.

Захід організовано за сприяння Головного територіального управління юстиції України у Чернівецькій області, за участі представників системи безоплатної правової допомоги регіону, адвокатського самоврядування, правоохоронних структур, органів судової влади та органів нотаріату, а також представників Чернівецького прес-клубу реформ.

Тема заходу: «Захист прав людини в Україні. Реформи Міністерства юстиції України».

В рамках цього заходу майбутні правники, що наразі є студентами юридичних факультетів вищих навчальних закладів міста Чернівці, мали змогу детально ознайомитися з сутністю та функціональним призначенням різних державних інституцій, які забезпечують дотримання прав громадян та їх захист.

Так, про повноваження органів прокуратури у захисті прав громадян розповів присутнім прокурор відділу організаційного та правового забезпечення Прокуратури Чернівецької області Роман Словський.

Детальніше про те як забезпечуються права громадян у цивільному та кримінальному судочинстві та яка роль адвокатів в системі захисту прав громадян поінформувала Голова Ради адвокатів Чернівецької області Алла Єзерська.

В продовження інформаційної бесіди про засадничі основи та законодавче врегулювання надання професійної правничої допомоги громадянам, починаючи від ідеї створення системи безоплатної правової допомоги, етапів її еволюції та розвитку, утворення нових структур в цій системі та конкретних прикладів успішної адвокатської практики та захисту розповіла заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Штефанчук.

Суддя судової палати у кримінальних справах Галина Станковська ознайомила присутніх з практикою застосування судами положень Європейської конвенції з прав людини, розкрила зміст окремих її положень.

Також, про свою діяльність, основні завдання та напрямки роботи поінформували старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини в Чернівецькій області Оксана Ханевич та приватний нотаріус Чернівецького місцевого територіального округу Ганна Романюк.

Важливо, що майбутні фахівці-юристи з цікавістю сприйняли інформацію, активно долучилися до обговорення окремих питань та дискусії, а також запропонували проводити подібні майстер-класи частіше.