назад
15.11.18

Продовжуємо шлях до самовдосконалення та розвитку

46065739 2227790027491186 1995881846595911680 n 1 0 1

Вже понад 30 років поспіль постійно діючий семінар при Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Полтави та Полтавської області об’єднує практикуючих юристів у прагненні вдосконалення своїх знань.

Так, 13 листопада 2018 року фахівці системи безоплатної правової допомоги Полтавщини Дарина Бурба таІрина Клименковзяли участь у постійно діючому семінарі при Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Полтави та Полтавської області.

«Міністерство юстиції України продовжує реалізовувати загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!». В рамках проекту започатковано проект «Сімейні радники», які допомагатимуть громадянам з питань сімейного права. «Сімейні радники» – це активні українці, лідери суспільної думки у власній громаді, які вже давно допомагають іншим людям боротися за свої права. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагатимуть громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права та захищати їхні права. Зараз сімейні радники працюють в Києві, Одесі, Львові та Миколаєві. Цього року проект також стартує у Рівному», – повідомила перша заступниця начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак при відкритті семінару.46104124 254843541855403 3945929988347265024 n

У ході семінару спікери ознайомили присутніх із актуальними питаннями щодо порядку оподаткування спадщини та подарунків; отримання легальних доходів як соціального захисту у майбутньому; щодо точок дотику органів кримінальної юстиції та інших органів державної влади й місцевого самоврядування; послідовності розгляду і вирішення колективного трудового спору (конфлікту); останніх змін в законодавстві.

Під час семінару юристи мали змогу переглянути відеоблоги Міністра юстиції України Павла Петренка. Так, і під час цього семінару здійснено перегляд його відеоблогу «Розподіл майна після розлучення».

Учасниками семінару стали представники Головного управління ДФС у Полтавській області, Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, Відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.viber image14111

По завершенні заходу присутні отримали плакати Міністерства юстиції України «Податкова знижка на навчання», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!», газету «Юстиція відкрита для людей», буклети Міністерства юстиції України, буклети Головного територіального управління юстиції у Полтавській області та щомісячну юридично-просвітницьку газету «Правовий вісник».