назад
14.09.17

Продовжується робота мобільних консультативних пунктів доступу з питань захисту прав землевласників та землекористувачів

DSCN006014 вересня 2017 року у м. Новгород-Сіверський пройшла робота мобільних консультативних пунктів доступу до системи безоплатної вторинної правової допомоги з питань захисту прав землевласників та землекористувачів.

У роботі мобільних консультативних пунктів взяли участь: начальник відділу правової інформації та консультації Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Сенченко спільно з заступником начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В’ячеславом Хардіковим.

Дмитро Сенченко розповів про основні завдання центру та бюро, види та послуги первинної та вторинної правової допомоги, категорії громадян яким надається безоплатна вторинна правова допомога.DSCN0064

Учасники робочої групи розповіли присутнім про запровадженні новації у сфері державної реєстрації, про діяльність оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу при Чернігівській обласній державній адміністрації, його склад, виявлені факти незаконного заволодіння земельними ділянками та вжиті заходи, про Всеукраїнський просвітницький проект «Я маю Право!», під гаслом «Знаю! Дію! Захищаю!», який був запущений Міністерством юстиції України спільно з USAID.DSCN0061
Особливу увагу було приділено проблемним питанням у земельному законодавстві, активну участь у обговоренні яких взяли працівники управління агропромислового комплексу Новгород-Сіврської районної державної адміністрації, районної ради, міської ради, землевласники.DSCN0062

Присутніх було поінформовано про систему превентивних заходів захисту прав у сфері земельних відносин, попереджено про можливі порушення процедури реєстрації догорів оренди, надано роз’яснення у сфері антирейдерського законодавства.

Найбільш поширеними питаннями, які цікавили громадян – оформлення спадщини на пай, безкоштовної приватизації земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, припинення договору оренди на не витребувані земельні паї, механізм переходу права оренди на земельну ділянку в разі переходу права власності на об’єкт нерухомого майна, що знаходиться на ній, порядок оформлення земельних ділянок, порядок реєстрації договорів оренди земельних паїв сільською радою, стягнення орендної плати, укладення договорів оренди на земельні ділянки під будівлями.

Уважно слідкуйте за графіком мобільних консультативних пунктів доступу до системи безоплатної вторинної правової допомоги з питань захисту прав землевласників та землекористувачів та у разі необхідності, скористайтеся можливістю отримати кваліфіковану допомогу.

Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд.9, тел.:(0244) 3-30-01. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.