назад
23.05.18

Продовжуються інтерактивні заходи Кременчуцького місцевого центру та представників поліції для кременчуцьких школярів

21052018hkola

21 травня 2018 року у бібліотеці-філії №4 Центральної бібліотечної системи для дорослих Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно Управлінням патрульної поліції проведено зустріч з учнями 9-х класів загальноосвітніх шкіл №8 та №26 8-ї та 26 ЗОШ м. Кременчука.

         Ознайомити учнів з основними правами, обов’язками та особливостями відповідальності неповнолітніх, виховувати повагу до права, популяризація роботи поліції та прищеплення дітям поваги до професії та довіри до поліцейського — основні завдання, які ставили організатори зустрічі.21052018hkola226

         Начальник Горішньоплавнівського бюро правової допомоги Сергій Тараненко, перш за все, звернув увагу учні на чинне законодавство України та Європейську Конвенцію з прав людини, зазначивши при цьому, що обравши шлях незалежного розвитку і закріпивши це в Конституції, Україна підтвердила своє прагнення розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, одним із основних принципів якої є забезпечення прав і свобод людини і громадянина.  Використовуючи презентаційні матеріали, відеоролики увагу учнів було зосереджено на основних правах людини: право на життя, освіту, право на працю, на захист тощо. В атмосфері зацікавленості й активного спілкування учні мали змогу усвідомити свої права, дізнатись про їхній захист. 

         Про завдання та структуру поліції, про діяльність патрульних поліцейських розповіли присутнім інспектори із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у м. Кременчуці Ярослава Крамаренко та Максим Оченаш.21052018hkola8

Учнівську молодь насамперед цікавили запитання, пов’язані з щоденною роботою поліцейських, застосування спецзасобів та вогнепальної зброї, а також умови тестування та відбору до служби. Проте значну увагу при спілкуванні з учнями правоохоронцями було приділено питанням правопорушень та відповідальності неповнолітніх.

Нагадуємо, за безоплатною правовою допомогою у м.Кременчуці можна звернутися за адресою: м. Кременчук, вул.Небесної Сотні, 54. тел: (05366) 3-00-38.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.