назад
23.03.16

Проект Програми надання безоплатної правової допомоги буде винесено на розгляд Вертіївської об’єднаної громади

P318075318 березня 2016 року для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям віддалених населених пунктів Ніжинського району директор Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бригинець, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова та заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Олена Сербін зустрілися з головою Вертіївської об’єднаної громади Ігорем Морозом.

В ході зустрічі Ігор Мороз відмітив, що це новий етап розвитку Вертіївської об’єднаної громади, тому є багато невирішених питань, але він розуміє всю відповідальність та важливість реформ, які відбуваються, а співпраця з Ніжинським місцевим центром є необхідною складовою для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям всієї громади. До складу Вертіївської об’єднаної громади входять 11 населених пунктів: с. Бобрик, с. Вертіївка, с. Каблуки, с. Кардаші, с. Низи, с. Радгоспне, с. Титівка, с. Холявки, с. Хомине, с. Мала Кошелівка, с-ще Юність. Так як процес децентралізації передбачає передачу значних повноважень від державних органів органам місцевого самоврядування, а також виділення державним фондом регіонального розвитку бюджетних коштів на розвиток громади, об’єднаним територіальним громадам слід розуміти, як ефективно використати кошти, щоб покращити життя громади. В ході обговорення сторонами були окреслені подальші кроки співпраці та консолідації зусиль, що спрямовані на забезпечення рівних можливостей для доступу до безоплатної правової допомоги, підвищення рівня правової освіти мешканців громади та інформування населення про можливості вирішення проблем у правовий спосіб. Особлива увага була приділена винесенню на розгляд громади проекту Програми надання безоплатної правової допомоги мешканцям Вертіївської об’єднаної територіальної громади .
З метою налагодження тісної співпраці та забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги особам з особливими потребами Володимир Бригинець провів робочу зустріч із завідуючою стаціонарним відділенням для постійного та тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян Ніжинського району Тетяною Миколаєнко. Мета зустрічі – ознайомити соціальних працівників з діяльністю Ніжинського місцевого центру, категоріями осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, а також донести важливість поширення інформації серед громадян похилого віку, інвалідів, хворих та інших категорій соціально незахищених осіб інформацію про можливість отримати безоплатну правову допомогу. Тетяна Миколаєнко 13 років працює у стаціонарному відділенні, в процесі роботи неодноразово вирішувала правові питання своїх підопічних, тому вважає , що допомога у поширенні інформації щодо реалізації права на безоплатну правову допомогу та підвищення рівня правової обізнаності мешканців громади, – є важливою та необхідною справою. Працівниками центру отримана домовленість про розповсюдження інформаційних буклетів із зазначенням контактного телефону та адреси розміщення місцевого центру соціальними працівниками.
Працівниками Ніжинського місцевого центру проведено вуличне інформування мешканців с.Вертіївка. Спілкування проводилось у вигляді діалогу з використанням роздаткових матеріалів (буклетів, флаєрів).P3180756P3180758P3180760P3180764P3180754P3180761