назад

Проект Відповідальність починається із нас

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/02/15/img_20180213_102306.jpg{/gallery}

В рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас», запровадженому в серпні 2017 року, в Попаснянському районі на Луганщині, відбулася низка заходів спрямованих на попередження насильства в сім’ї та ґендерно обумовленого насильства.

{gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/02/15/img_20180213_102306.jpg{/gallery}

В рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас», запровадженому в серпні 2017 року, в Попаснянському районі на Луганщині, відбулася низка заходів спрямованих на попередження насильства в сім’ї та ґендерно обумовленого насильства.

Суть проекту полягає в наданні екстреної психосоціальної підтримки постраждалим від насильства особам та особам із групи ризику. Впровадження проекту, з метою уникнення насильства в сім’ї та ґендерно обумовленого насильства, відбулося завдяки підтримки Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації та міжнародних організацій – Фонд народонаселення ООН, Médecins du Monde, Action Against Hunger.

{module 2018-02-15 Попасянський}

В лютому 2018 року, до участі в проекті були запрошені представники системи безоплатної вторинної правової допомоги; начальник відділу «Попаснянське бюро правової допомоги» Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Сушко спільно з працівниками Департаменту соціального захисту населення Попаснянської районної державної адміністрації та Попаснянського районного відділу національної поліції Луганської області прочитали лекції для учнів, їх батьків, вчителів та інших жителів району, за темами з прав дитини. Також, під час лекцій були обговорені питання щодо Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», прийнятому 07 грудня 2017 року, а саме про види/цикли насильства та негативні наслідки для постраждалого/кривдника.

Ірина Сушко провела особистий прийом громадян з питань соціального і сімейного права та проінформувала присутніх про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!»; були роздані буклети «Не сплачуєш аліменти? Наслідки» та «Як оформити виплату субсидій?».


 

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua