назад

Проект «Я МАЮ ПРАВО!» презентовано апарату Шосткинського міськрайонного суду

ShM 171108 018 листопада  заступник директора Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Катерина Мірошниченко та інтегратор центру  Юлія Зацаринна в рамках проекту « Я маю право !» провели заходи правоосвітнього характеру та надали безоплатні правові консультації у Шосткинському міськрайонному суді Сумської області. 

В ході правопросвітницького заходу начальник відділу правопросвітництва Юлія Зацаринна  розповіла про те, ким був ініційований проект «Я МАЮ ПРАВО!», які слогани та ключові меседжі закладені в програму його реалізації, та про те, що вже було зроблено в рамках проекту, зокрема, про запуск антирейдерських аграрних штабів та їх діяльність.

«Проект є так званою «дорожньою картою» для громадян, оскільки передбачає навчання  українців правам, якими вони володіють та механізмам їх захисту. Основне  завдання даного проекту – показати людям, що захищати свої права не страшно і не так складно, як деяким здається», – зазначила Юлія Зацаринна.

ShM 171108 02

ShM 171108 03

Керівник апарату  Шосткинського міськрайонного суду Сергій Андрос  відмітив: «Розширення правопросвітницької роботи дуже потрібна річ. Бо низький рівень правової обізнаності населення часто призводить не тільки до порушення законів України, а також і процедур звернення до суду». 

В ході зустрічі  учасники обговорили питання спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги через удосконалення стандартів якості надання безоплатної правової допомоги та їх дотримання, розширення можливості надання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах .

Цього ж дня на базі міськрайонного суду працював дистанційний пункт консультування. В ході дистанційного пункту начальник відділу правової інформації та консультацій Катерина Мірошниченко надала консультацій трьом громадянам, які стосувались соціального забезпечення, нарахування пенсії.

ShM 171108 04

Після завершення працівникам апарату суду передано інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу.

 

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою:

м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.