назад
25.03.19

Професійна освіта сьогодні – успішна кар’єра завтра

ShM 190322 02Державний професійний технічний навчальний заклад «Шосткинське вище професійне училище» є потужним навчальним закладом професійного спрямування, який постійно розвивається, застосовує інноваційні технології в навчальному процесі, розширює соціальне партнерство. У межах відкриття Центру розвитку кар’єри на базі професійного училища відбувся круглий стіл «Професійна освіта сьогодні – успішна кар’єра завтра» за участі лідерів студентського самоврядування, представників місцевих підприємств, системи безоплатної правової допомоги, державних органів.

Під час заходу розглядалися такі питання як пріоритети соціального партнерства у профорієнтаційній роботі, економічна безпека України, основні принципи соціального партнерства в Україні.

Відкривши засідання круглого столу, директор ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» Олександр Гурба повідомив, що заклад зорієнтований на розвиток соціального партнерства, пошук нових партнерів, вихід на професійний ринок праці.

«Вище професійне училище – це сходи у майбутні шаблі життєвого досвіду, скарби професійних знань, вмінь  та навичок», – наголосив Олександр Гурба.

Юлія Зацаринна, представниця Шосткинського місцевого центру з надання БВПД, який є соціальним партнером ДПТНЗ «Шосткинське ВПУ», поділилася успішним досвідом співпраці з професійним училищем у межах проекту «Підліток і закон», що має на меті підвищити правову свідомість серед підлітків, запобігти вчиненню правопорушень.

ShM 190322 03

«У межах проекту передбачено проведення циклу правопросвітницьких занять для учнів ДПТНЗ «Шосткинське вище професійне училище» на теми «Підліток і поліція», «Стоп Булінг!», «Безоплатна правова допомога для дітей», «Профілактика злочинності серед підлітків». Студенти училища залучаються до правопросвітницьких семінарів, пізнавальних екскурсій, брейн-рингів, а також вивчення основ правознавства за допомогою гри «Важниця правова». Дітям подобається гра, оскільки вони на практиці можуть застосувати знання з різних галузей права, продемонструвати та підвищити рівень правової грамотності, логічного мислення, і така форма правопросвітництва значно підвищує рівень сприйняття інформації», – акцентувала увагу Юлія Зацаринна.

ShM 190322 01

Після закінчення круглого столу гості та учасники заходу мали змогу ознайомитися з останніми роботами, які свого часу були презентовані на обласних та всеукраїнських виставках і завоювали відповідні нагороди. Тут були представлені вироби учнів-учасників гуртків технічної творчості, виготовлення яких вимагає значної кількості часу, сил, вмінь і терпіння. Зате й результати неабияк дивують: картини з солоного тіста, карвінг, оздоблений посуд і шикарно сервіровані тематичні столи, меблі, садовий інвентар, кухонне та домашнє приладдя з дерева та металу.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.