назад
12.12.18

Профілактичні заходи з необережної злочинності для позбавлених волі громадян

Драбівське бюро засуджені111 грудня 2018 року на виконання меморандуму про співпрацю між Золотоніським місцевим центром з надання БВПД та Драбівського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» у Черкаській області, графіку роботи Дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги для осіб, які відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі та в рамках Всеукраїнського тижня права у приміщенні Драбівського бюро правової допомоги проведено робочу зустріч і з засудженими щодо профілактики необережної злочинності.

Присутніх поінформовано, що на сьогодні одним із основних методів зниження рівня злочинності є профілактика, адже тільки в цій сфері суспільство може реально впливати на причини правопорушень, необережна злочинність серед яких займає значну частку.

Роз’яснено, що запобігання злочинності означає охорону людей, суспільства, держави від злочинів. Ряд заходів профілактики необережних злочинів адресовано населенню. Ідеться про навчання правилам транспортної і пожежної безпеки, правилам експлуатації побутової техніки, мисливської зброї тощо, про обмеження володіння предметами, в процесі користування якими (або доступу до яких) може бути допущена злочинна помилка осіб, стан здоров’я або негативні звички поведінки яких дозволяють прогнозувати небезпеку (правила для власників зброї, конструкторів кустарних транспортних засобів, користувачів побутових пожежонебезпечних приладів), а також ідеться про систему екологічного виховання.

По завершенню заходу серед присутніх поширено тематичні буклети системи БПД та проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», а також проведено консультування з правових питань.