назад

image-0-02-05-10df95cf282aef7f25e7945174ec5d6b79212523f4f9152f7084f367c73d11aa-V24 травня на базі Центру культури і дозвілля Таврійського державного агротехнологічного університету відбувся маштабний профорієнтаційний захід для молоді Profit Day.

       Проведення Дня кар’єри у Мелітополі стало можливим завдяки ініціативі Громадської організації «Українська асоціація міст, що навчаються», за підтримки виконавчого комітету Мелітопольської міської ради і Мелітопольського міського центру зайнятості.

       На заході були присутні представники Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД, а саме заступник начальника відділу представництва Микола Шмідт та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ірина Максименко.

       Гамірно та людно стало вже на початку заходу. Студентська молодь, учні старших класів, тимчасово бнзробітні мали нагоду поспілкуватися з представниками провідних підприємств міста: «ТАЛКО», «Агротек», «Гідросила» «МЗТГ», «Гідросила Тетіс», «Молокозавод-ОЛКОМ», «Мелітопольська черешня», «Олійноекстракційний завод», «АТБ-маркет», «Турбоком», «Металлист», мережа будівельних магазинів «Фундамент». Роботодавці організували ярмарок вакансій з презентацією своїх товарів і послуг, пропонували дізнатися про особливості виробництва та заповнити анкету кандидата на працевлаштування,.

IMG 20170524 133207       Представники Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно зі спеціалістом Управління сім’ї, молоді та спорту Мелітопольської міської ради одній з аудиторій Таврійського державного агротехнологічного університету провели тренінг «Соціальні права молоді».

       Захід проходив у три сесії. Усі охочі прийняли участь у тематичній грі під назвою «Знай свої права». Микола Шмідт роз’яснив слухачам норми трудового законодавства, особливості працевлаштування на роботу по трудовому договору або контракту, права на отримання додаткових відпусток, виплат на оздоровлення. Особливу увагу було зосереджено на особливостях оформлення трудового договору з молоддю та трудових правовідносин з особами, які ще навчаються.

       Інтерес молоді в сфері правового регулювання працевлаштування переконав у важливості поданої інформації і необхідності такого спілкування. Слухачі тренінгу зробили правильний виновок: «Знаєш свої права – ти під захистом Закону!».

       Ірина Максименко поінформувала присутніх щодо можливості отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, категорій осіб, які підпадають під БВПД та запропонувала усім бажаючим, за потребою, скористатися кваліфікованою правовою допомогою фахівців Мелітопольського місцевого центру.IMG 20170524 123159

Нагадуємо, що Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99, та працює з понеділка по п’ятницю з 08.00 -17.00. Також можна звернутися за телефоном (096) 523-98-55 або електронною поштою: melitopol.zaporizhya@legalaid.gov.ua.