назад
07.04.17

Профорієнтаційно-правовий захід на базі Роменської бібліотеки для дорослих

KoM 2017 07 04 Prof pravovyj  zachod26 квітня заступник начальника Роменського бюро правової допомоги прийняла участь участь у профорієнтаційно-правовому заході «Формула успішного професійного вибору», який відбувся на базі міської бібліотеки для дорослих. Учасники заходу – практичний психолог Роменського вищого професійного училища Надія РАДЧУК, головний спеціаліст відділу активноїпідтримки безробітних міськрайонного центру зайнятості Анна ШУМАКОВА та учні 9-х класів Роменського відділення комунального закладу Сумської обласної ради «Обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей».

 

У житті кожної людини бувають моменти, коли їй доводиться робити вибір. Одним з таких моментів є вибір професії.

Сьогодні тисячі майбутніх випускників з усієї країни приймають для себе важливе рішення – ким стати, яке місце посісти у житті, тому метою  заходу є: сприяння професійному самовизначенню, вихованню віри в себе і в свої можливості, готовності до свідомого вибору професії, захисту прав на вільний вибір професії. Практичний психолог Державного професійно-технічного навчального закладу «Роменське ВПУ» Надія РАДЧУК презентувала навчальний заклад та ознайомила з професіями яких навчають у закладі. Зокрема, вона зазначила: «Як показує аналіз ринку праці нашого регіону, фахівці, що мають кваліфікацію за масовими робочими професіями, в останні роки стабільно затребувані на підприємствах». З метою виявлення рівня сформованості профорієнтаційної визначеності серед учнів, головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних міськрайонного центру зайнятості Анна ШУМАКОВА провела анкетування та зорієнтувала учасників дослідження на свідомий вибір майбутньої професії, а також на вибір профілю навчання. Вона розповіла про мотивацію до вибору актуальних на ринку праці робочих професій, які є затребуваними на даний час.

KoM 2017 07 04 Prof pravovyj  zachod1

 

Заступник начальника Роменського бюро правової допомоги Алла ЄРНЬЄЙ повідомила присутніх про роботу бюро та право молоді на безкоштовну правову допомогу, зокрема, з питань працевлаштування. Вона відзначила, що займатися тим, що цікавить, приносить радість, – одна з найважливіших умов відчуття життєвої повноцінності. Інформаційні матеріали «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник», які видані Координаційним центром з надання правової допомоги, отримав кожен учасник заходу.

Довіково:
Роменське бюро правової допомоги Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою (поштова адреса): бульвар Свободи, 1, м. Ромни, Сумська область, 42000, (приміщення райдержадміністрації).

Тел. зі стаціонарних номерів: (05448) 5-11-99, 5-10-66.

Моб. тел.: +380988494066.

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0800213103 – цілодобово.
E-mail: romenske@legalaid.sm.ua